Via Andre Manssen kwam ik de gratis dienst Studyblue tegen om online
flitskaarten te maken. Het mooie aan dit programma is dat je deze flitskaarten ook kunt afspelen op je smartphone (Androïd en iPhone) of iPad. Belangrijk is wel, dat je je eerst moet registreren en dat je de app op je smartphone of Ipad zet.

Er zijn al een aantal midden- en bovenbouw leerkrachten die gebruik maken van deze flitskaarten voor bijvoorbeeld het oefenen van de tafels of topografie.
Kijk voor voorbeelden maar eens hier.
Ik denk dat dit programma ook heel goed in de onderbouw te gebruiken is bij bijvoorbeeld het klappen van woordstukjes/lettergrepen (auditieve analyse/synthese) of het tellen.
Zo kun je de flitskaarten op het digibord aanbieden maar je kunt ook kinderen hier zelfstandig mee aan het werk zetten achter de PC, iPad of zelfs, voor kinderen die dat nodig hebben, op iPhone van vader of moeder thuis.

Het programma werkt als volgt:
Zeg het antwoord, klik daarna op de flashcard. De flashcard draait om en het antwoord is zichtbaar. Antwoord goed = klik op groene handje. Antwoord fout = klik op rode handje. Daarna krijg je de volgende flashcard te zien. Aan het eind wordt zichtbaar gemaakt hoeveel antwoorden er goed waren. Een prachtige manier om ICT krachtig in te zetten volgens mij.

Flashcards Lente
Flashcards Pasen