Er zijn verschillende manieren waarop ik probeer anderen te inspireren. Een daarvan is het geven van workshops of presentaties.

Ik kan de volgende workshops of presentaties verzorgen:

  • Inspiratiesessie: kleuters en het digibord
  • Leer meer met tablets
  • Yurls pagina’s maken
  • Powerpoint (digibordlessen)
  • Prezi (presentaties)
  • Andere presentaties in overleg

Inspiratiesessie: Kleuters en het digibord.
Tijdens deze sessie laat ik leerkrachten in aanraking komen met allerlei mogelijkheden en manieren om het digibord in te zetten bij kleuters. Het digibord is namelijk meer dan een groot TV scherm waar je filmpjes op kunt kijken.
Ook laat ik zien hoe je kleuters aan het werk kunt zetten bij het digibord en hoe het digibord dus onderdeel wordt van je klassenmanagement.

In mijn eigen onderwijs aan kleuters maak ik veel gebruik van mijn yurls pagina. U kent natuurlijk de mogelijkheid om leuke/interessante bronnen toe te voegen aan uw favorieten in uw internet-browser. Maar zelfs door goed gebruik te maken van een menustructuur in die favorieten ontstaat er een bibliotheek die voor u wellicht nog overzichtelijk is, maar niet voor anderen. En hoe deelt u uw eigen favorieten met anderen, zonder steeds aparte links te moeten versturen? Daar is een oplossing voor: Yurls.
Ook voor een workshop Yurls pagina’s maken ben ik in te huren.

Digibordlessen maak ik veelal in Powerpoint. Omdat dit voor iedereen, met welk digibord dan ook, te gebruiken is.
Een workshop Powerpoint behoort dus tot de mogelijkheden.

Presentaties geven aan bijvoorbeeld ouders (denk aan informatie avonden) of aan collega’s is ook iets wat tegenwoordig veel vaker met behulp van ICT wordt gedaan.
Prezi is een mooie manier van presenteren. Ook hier in kan ik u een eind op weg helpen.

Mocht u geïnteresseerd zijn, neem dan contact met me op via het contact formulier.